Jouw ouders gaan scheiden

Wij helpen ze daarbij. Omdat je ouders héél véél van je houden, willen ze dat voor jou alles goed geregeld wordt. Ook daar helpen we ze bij. We vinden het belangrijk om te weten wat jij van de scheiding vindt en hoe jij je voelt. Wij gaan je natuurlijk geen moeilijke vragen stellen zoals wie vind je het liefste of bij wie je het liefst zou willen wonen.

Je mag iets mee nemen

Als je wilt, mag je je knuffel meenemen als je naar ons toegaat. Of misschien wil je iets anders meenemen wat voor jou heel belangrijk is.

Hoe gaat dat dan?

Je vader of je moeder brengt je naar “En ik dan?” Ik kom je in de wachtkamer halen. Je mag gerust rondkijken en vragen stellen. Ik vind het belangrijk dat je je op je gemak voelt.

Je komt bij ons praten

Je komt bij ons praten, maar jij en ik kennen elkaar nog niet. Dus daar gaan we eerst wat aan doen. Ik ben bijvoorbeeld benieuwd op welke school je zit, of je hobby’s hebt en of je van sporten houdt.

Jij en ik gaan het ook hebben over de scheiding

Jij en ik gaan het ook hebben over de scheiding. Bijvoorbeeld : Stel dat je een toverstafje had, welke 3 wensen zou je dan doen? Wees niet bang, jij bent de baas. Je vertelt me alleen wat je wilt vertellen. De rest komt later misschien wel. Of niet, dat is ook goed.

Hoe voel jij je?

Een scheiding zorgt ervoor dat je je soms verdrietig, boos, bang en blij voelt. Dat begrijp ik. Als je dat wilt mag je zeggen wat jij voelt.

Tips voor jouw ouders

Het zou kunnen dat je me nog iets anders wilt vertellen.Misschien heb je wel tips voor je ouders, over hoe het voor jou fijner wordt. Als je wilt kunnen we over deze tips praten. Alles mag, niets moet.

We houden alles geheim

Je kunt bij ons alles vertellen. We houden alles geheim. Soms is het belangrijk om met jouw ouders te praten over de dingen die je ons vertelt. Dat doen we alleen als jij het goed vindt.

En dan zijn we klaar

Als we klaar zijn met het gesprek lopen we weer naar je ouders toe. Je mag je ouders alles vertellen over ons gesprek maar als je dat liever niet doet, is het ook goed.

Praten en spelen helpt!

Bij “En ik dan?” weten we dat een scheiding niet gemakkelijk is. We weten ook dat praten en spelen helpt om je beter te voelen. Daarom kiezen veel ouders ervoor om hun kind vaker met ons te laten praten en spelen. Wil je weten hoe dat gaat? Klik dan op weg 2.