UNIEK: Alles onder 1 dak

“En ik dan?” is speciaal opgericht voor kinderen die met een scheiding te maken hebben of hebben gehad. Voor kinderen is het van groot belang dat ouders, als ze besloten hebben om te gaan scheiden, goede en duidelijke afspraken met elkaar maken. Ouders maken hiervoor vaak gebruik van een mediator of een advocaat.

Voor jou en je kind!
Ben je van plan te gaan scheiden? “En ik dan?” en Knegtmans Advocaten & Mediators werken samen onder 1 dak. Hierdoor ontstaat een proces waarbij alle zaken die te maken hebben met het beëindigen van de relatie én kind begeleiding samenkomen. Waar gewenst kunt u hier gebruik van maken. Vele ouders gingen u voor.

Jaren van ervaring leerde ons dat kinderen vaak niet echt centraal werden gezet tijdens een scheiding. Te vaak was bij het maken van de plannen onvoldoende zicht op wat een kind werkelijk voelde en wenste. Wij zagen dat het beter en completer kon, wat inderdaad ook na jarenlange ervaring gebleken is. Het resultaat: kindvriendelijk scheiden!

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van kindvriendelijk scheiden, ga dan via de link naar de website www.bemiddelaarbijechtscheiding.nl.

Leren omgaan met veranderingen
Een kind mag zeggen wat hij denkt, wat hij voelt, wat hij wil en waar hij last van heeft. Door middel van een professional krijgt een kind op een speelse en op zijn leeftijd gerichte begeleiding, een “stem” in het scheidingsproces en gaat hij de scheiding begrijpen en leert hij omgaan met veranderingen en zijn gevoelens.

Uiteraard weet een kind dat hij niet mag kiezen maar dat zijn ouders bepalen. Na de begeleiding vindt een evaluatiegesprek plaats met beide ouders. Het is mogelijk dat de mediator bij dit gesprek aanwezig is. Met de gekregen informatie kan een goed en passend ouderschapsplan gemaakt worden. Waar nodig komen zorgmomenten eerder aan bod en vindt een samenspel plaats tussen de mediator en de coach zodat optimaal de belangen van een ieder worden behartigd.

Bent u als ouder elders in mediation/bemiddeling, dan zijn uiteraard ook jullie kinderen welkom bij “En ik dan?”.

De scheiding is al langer geleden?
Ook als de scheiding al langer geleden is en kinderen (en ouders) alsnog problemen ervaren, zijn zij welkom bij “En ik dan?”. Het is daarbij goed om te weten dat wij ook veel ouders helpen na een scheiding. Bijvoorbeeld omdat nogal eens nieuwe partners aanwezig zijn en het onderlinge contact tussen ouders niet goed is, waar kinderen vervolgens weer last van hebben.